HUIS AUTOMATISERING / DOMOTICA

DELTECS Control Systems levert turn-key domotica oplossingen. Op basis van uw wensen en eisen worden de verschillende installaties in uw woning/gebouw voorzien van een besturing. Daarbij maken wij van diverse systemen, merken en protocollen gebruik. Wij zijn niet gebonden aan 1 merk en kunnen u daardoor altijd een passend voorstel doen.

DELTECS heeft inmiddels ruime ervaring met het toepassen van KNX, Z-wave, OpenTherm, Enocean, Dali, LON, BACnet, MODbus, M-bus en vele andere systemen.

Wij passen apparatuur toe van onder andere Loxone, DEOS, Schneider, ABB, Siemens, KMC, Benext.

 

KNX 

KNX is geschikt voor alle toepassingen op het gebied van huis/gebouwautomatisering. KNX verbindt de verschillende apparaten en installaties tot één gezamenlijk systeem.

Verwarming/koeling
Automatische en optimale regeling van de verwarming en koeling volgens gebruik van de ruimtes (aanwezigheid) en naar behoefte van de bewoners.

Ventilatie
Ramen kunnen automatisch of handbediend worden geopend wanneer personen in de ruimte zijn. De hoeveelheid ventilatie wordt gestuurd naar behoefte of bijvoorbeeld om het CO2 niveau laag te houden.

Zonwering
Sturing van jaloezie op basis van een zonlichtsensor, markiezen via wind-, helderheids- en regensensors of tijdsgestuurd.

Verlichting
Centrale sturing van de verlichting in huis en tuin. Keuze uit licht-scenario´s of individueel dimmen. Ook automatische sturing op basis van de lichtintensiteit.

Audio-toestellen
Afstandsbediening vanaf een willekeurige plaats in huis en muziek naar believen in iedere ruimte.

Visualisering
Weergave en bediening van alle systemen in het huis via een display. Duidelijke visualisering. Integratie van audio systemen en videobewaking. Op u nu thuis bent of onderweg, u behoudt altijd de volledige controle.

Zekerheid
Melding van open ramen en deuren, inbraak, rookontwikkeling enz. – indien gewenst ook via telefoon en via internet – videobewaking van de deur. Zien wie er bij de voordeur of op uw erf staat ook al bent uzelf niet thuis.

Noodsituatie
Afschrikking van ongevraagde gasten door inschakelen van de volledige verlichting (paniekschakeling). Maar ook het verlichten van het looppad bijvoorbeeld van slaapkamer naar toilet, of naar de nooduitgang.

Reis
Simuleren van een bewoond huis door sturing van verlichting en jaloezieën via een vooraf geprogrammeerd patroon.

Dagelijks leven
Dagelijkse tijdsafhankelijke sturing van verlichting, verwarming, ventilatie, jaloezie enz.

Efficiënt en economisch verantwoord
Met een KNX installatie kunt u bewust omgaan met energieverbruik, maakt uw huis/gebouw efficiënter in gebruik van elektra, gas en water. Dit verhoogt tevens de waarde van het onroerend goed. Een KNX installatie past de vraag naar verwarming, koeling, verlichting of zonwering automatisch aan op het dagelijkse gebruik.

Energiebesparing:
• tot 40 % met KNX rolluiksturing
• tot 50 % met KNX kamertemperatuurregeling
• tot 60 % met KNX gestuurde verlichting
• tot 60 % met KNX gestuurde verluchting

Van alle geautomatiseerde woningen en gebouwen is meer dan 70% uitgevoerd met een KNX systeem. Enkele kenmerken van KNX:
• wereldstandaard (ISO/IEC14543)
• vooraanstaand bussysteem voor „intelligent wonen“
• productonafhankelijk door meer dan 100 fabrikanten die met elkaar gecombineerd toegepast kunnen worden
• oplossingen op maat voor nieuwbouw en renovatie

DELTECS is een gecertificeerd KNX partner.
Wij zijn niet gebonden aan één fabrikant of leverancier. De beste producten op de markt kunnen gecombineerd worden tot een optimaal werkend geheel. Dat is het voordeel van KNX.

Een impressie van verschillende fabrikanten om een idee te geven wat er allemaal mogelijk is met een KNX installatie.